parkove.bg / Новини / Започна засаждането в "Новата ..

Започна засаждането в "Новата гора на София"

23.10.2017

     В събота Столична община постави официално началото на мащабната си залесителска инициатива „Новата гора на София“, в рамките на която ще бъдат засадени над 120 000 нови дървета. Новата гора на София ще се намира в кв. „Суходол“, в близост до рекултивираното депо и ще заема площ от 225 дка. За засаждането на дърветата в гората екипът на Столична община ще разчита на всички софиянци, тъй като трудът в кампанията е изцяло доброволчески. По план всичките дървета трябва да бъдат засадени в гората в рамките на три залесителни сезона – до края на 2018 г. Фиданките за първия залесителен сезон, който ще продължи до 3 декември, са предоставени от неправителствената организация gorata.bg.


     „Новата гора на София" ще трансформира общински пустеещи земи в гора от липа и акация, обособявайки нов зелен филтър в близост до града. За да се случи това обаче, бихме искали да се обърнем с покана за участие в самото засаждане към всички софиянци и гости на града, както към отделните хора и семейства, така и към представителите на бизнеса и институциите, с призив да се организират и да дойдат заедно да посадят дървета в гората. Залесителните инициативи през първия залесителен сезон (тази есен), ще протичат всяка събота и неделя от 21 октомври до 3 декември. Всяко дърво е важно и участието на всеки един е важно – както конкретно в засаждането на Новата ни гора, така и в опазването на въздуха, който дишаме. Дърветата, които ще бъдат посадени тази есен в "Новата гора на София" са предоставени от gorata.bg, така че всичко, което трябва да направят доброволците, е да дойдат и с труда си да станат част от Новата гора на София“. Това обяви зам.-кметът по Екология в СО Йоана Христова.

     Организацията по засаждане на дървета в "Новата гора на София" ще се реализира всяка събота и неделя от 21 октомври до 3 декември, между 10:00 и 16:00 часа, при благоприятни климатични условия. "Новата гора на София" се намира на терен, граничещ с ул. „Прохладен кът“ в местност „Дреновица“. Входът за гората се намира срещу входа на старото депо за битови отпадъци „Суходол“.

За повече информация www.novatagora.bg

 Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама