parkove.bg / Новини / В 8 столични района е преодолян ..

В 8 столични района е преодолян недостига за градински групи

27.11.2015

Общо в 8 столични района е преодолян недостигът за градински групи. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на нова сграда към ОДЗ 171 „Свобода” в район „Надежда” заедно с кметът на района инж. Димитър Димов.

Освен в „Надежда” въпросът е решен и в „Илинден”, „Изгрев” и още няколко района, каза кметът Фандъкова. В много от районите недостигът на места е чувствително преодолян и остават проблеми в район „Красно село", въпреки че там сме построили най-много детски градини, както и в „Люлин”, „Младост” и „Триадица”.

До края на тази година ще бъдат открити още 2 детски градини в „Овча купел” - за 8 групи и в „Кремиковци” - за 5 групи”.

Сградата към ОДЗ 171 е била предоставена на държавната агенция в продължение на 17 години. Столична община успява да я възстанови и върне към детското заведение. Направена е цялостна реконструкция и ОДЗ 171 има нов филиал за 4 групи.

Така благодарение на постоянните инвестиции в строителство на нови сгради за детски градини за последните години само в район „Надежда” са разкрити нови 20 групи.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:14:00  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама