parkove.bg / Новини / Централна гара София е изцяло ..

Централна гара София е изцяло реконструирана

27.4.2016

Центрлна гара София е изцяло обновена.

В резултат на извършените строителни дейности гарата е архитектурно обновена и отговаряща на изискванията за енергийна ефективност. Новата визия на приемното здание и пероните е постигната посредством влагането на съвременни строителни материали, техническо оборудване и обзавеждане.

Изградена е фотоволтаична система за производство на алтернативна енергия, разположена на покривните покрития на 3-ти, 4-ти и 5-ти перони, както и система от соларни колектори за топла вода върху покривното покритие на приемното здание.

В приемното здание са предвидени и изградени площи с ново предназначение за гарата, като детски кът за майки с деца, чакалня за хора в неравностойно положение, единен център за управление движението на влаковете, мултифункционална зала, изложбена експозиция с предмети от историята на българската железница и зона за заведения за бързо хранене.

Изпълнител по договора за проектиране и строителство е ДЗЗД „Обединение ГБС–Централна гара София“, а оценката на съответствието и строителния надзор се осъществи от ДЗЗД „Обединение ТРТ”. Стойността на сключените договори за обекта (строителство и строителен надзор) възлиза на над 62 млн. лева без ДДС.

Рехабилитацията на гаров комплекс Централна гара София се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР) чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама