parkove.bg / Новини / Стартира вторият етап от ..

Стартира вторият етап от проекта за парк във „Възраждане“ във Варна

31.10.2017

Във Варна стартира реализирането на втория етап от проекта за парк „Възраждане“.

През юни миналата година бе завършена първата част – изграждането на игрище и открита фитнес площадка. Предстои да бъде изградена същинската паркова зона, която ще бъде разположена на площ от  36 883 кв. м. 

Теренът, който в момента е запустял, ще бъде превърнат в привлекателно място за отдих и спорт, обясни Христо Иванов, зам.-кмет на общината. Обектът бе проверен и от кмета на Варна Иван Портних.

 

Проектът се реализира от общинския бюджет, на стойност около 3,5 млн. лв. Той предвижда изграждане на зони за пешеходци, велосипедисти, детската площадки, трасе за екстремно колоездене, покрито с трислойна акрилна настилка за безопасност, осветление, паркова мебел. При проектирането максимално е щадена дървесната растителност, предвидено е и мащабно допълнително залесяване. Жив плет е предвиден за ограда по протежение на канала, който ще бъде укрепен и почистен.

Кметът Иван Портних и Христо Иванов провериха спортната площадка, която бе открита м.г., и ремонтът на ул. „Ана Феликсова“., която се намира в съседство с бъдещия парк.  Тя е важна входно-изходна артерия към прилежащите микрорайони. В момента се подменят подземни комуникации, предстои  оформяне на паркоместа, изграждане на нови бордюри и тротоари. По цялото трасе ще бъде ремонтирано уличното осветление, както и междублоковите пространства в карето между ул. „Ана Феликсова“ и „Петър Алипиев“.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама