parkove.bg / Новини / Откриха Експозиционен център ..

Откриха Експозиционен център "Флора - Бургас"

20.5.2015

Кметът на Бургас Димитър Николов и премиерът Бойко Борисов откриха модерния модерния Експозиционен център "Флора - Бургас".

Стотици бургазлии присъстваха на събитието.

Експозиционен център "Флора" е с изключително иновативна архитектура и е изграден с екологични материали, което го прави едно от най-модерните съоръжения в България. Проектът е дело на млади бургаски архитекти и е с енергоефективни модули. Флора Бургас разполага със собствена фотоволтаична централа, която произвежда електроенергия за нуждите на експозиционния център.
Фасадните повърхности са покрити с вечнозелена растителност, която се поддържа от модерна система за напояване. Част от покрива е превърнат в зелена градина, аранжирана с декоративни камъни.

Архитектурата на експозиционния център е допълнена от десетки видове вечно зелени растения, а околното пространство е обогатено с красиви цветни фигури.

Първото събитие, което се провежда в новия експозиционен център, е Националната изложба за цветя с международно участие "Флора Бургас 2015".
Бургазлии могат да посетят изложбата до 27 май. Това е 31-вото издание, което ще продължи от 20 до 27 май. През това време повече от 55 фирми ще представят в експозиционните зали декоративна растителност, цветя и продукти за озеленяване.

Гости на откриването на Експозиционен център "Флора Бургас" бяха зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, областният управител Вълчо Чолаков и президентът на нефтената компания "ЛУКОЙЛ" Вагит Алекперов.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама