parkove.bg / Новини / Община Сливен продължава ..

Община Сливен продължава работата по подобряване състоянието на парковете и площадките в града и на Минералните бани

18.09.2017

   Община Сливен почиства парка на Минералните бани, а площите около училищата вече са окосени. Продължава усилената работа на общинското предприятие по озеленяване за подобряването състоянието на парковете и площадките в града.

   Почистен е и участъкът в квартал „Речица“ който обхваща територията от детската площадка до магазина.

   „Това е участък, който не е бил почистван повече от 10 – 12 години. Окосена и изнесена е тревата, премахната е диворастящата растителност и районът вече изглежда приветлив, нещо, което хората в квартала не са виждали от години“, коментира Казакова. Работи се и на Сливенските минерални бани. „Там също през последните 15 години нищо не е правено. Не е косено, не са премахвани и диворастящите храсти. Паркът беше превзет от бурени и диви орехи“, каза управителят на Общинското предприятие „Озеленяване“ Веселина Казакова. Заради изключително занемарената територия за два дни от Общинското предприятие са успели да изчистят само част от парка. Почистен е подходът към парка на баните, поставени са табели. Окосена е тревата и са премахнати храстите около автобусната спирка. Днес екипът на предприятието навлиза във вътрешността на парка.

   „Работим активно за премахване на дивата растителност, за да направим този чудесен парк подходящ за отдих и забавление. Това наистина е един много хубав парк, има условия за разходка и почивка и се стараем максимално бързо да си свършим работата там и да го предоставим на хората“, допълни управителят на ОП „Озеленяване“. Според Веселина Казакова там ще се работи около 20 дни, докато се постигне желания краен резултат. Вече почистен и оформен районът около паметника „Орлето“.

   Довършва се работата и в детска градина „Синчец“. Почистен е пътят до Хамам баир, както и районът със спортните съоръжения там. „ По – голямата част от площадките, градинките и парковете на територията на града вече са обработени. Започваме работа в периферията на града. Имаме още много работа, но желанието ни е градът ни да стане приветлив, уютен и с европейски изглед. Затова продължаваме да работим до постигане на желания резултат“, допълни Казакова.

 Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама