parkove.bg / Новини / Ново спортно игрище игрище е ..

Ново спортно игрище игрище е открито в столичната ЦДГ № 55 „Веселина”

20.5.2016

В седмицата на българския спорт, на 19.05.2016 г. от 11 ч. в ЦДГ № 55 „Веселина” в София по проект „Да сме здрави – спортуваме заедно” бе открито ново спортно игрище. Проектът е финансиран от Програма за изпълнение на общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и се реализира с подкрепата на инициативата София Европейска столица на спорта – 2018 г.

Спортната площадка е иновативна комбинация за спорт и движение на открито, за спортни състезания, игри и турнири между групите от детската градина по баскетбол, волейбол, тенис на маса, бадминтон и състезателни игри. Предназначена за деца до 7-годишна възраст.

В детска градина „Веселина“ в столичния квартал „Редута” вече имат алея за босо ходене и са назначили учител по физическо възпитание, който се занимава с децата няколко пъти седмично.

Лентата на новото спортно игрище прерязаха кметът на СО район „Слатина” Наталия Стоянова и директорът на основно училище и детска градина от град Байкулещи – Румъния, който е партньор на ЦДГ № 55 „Веселина” по проект „Коменски” и продължават да поддържат връзка и да работят съвместно.

На откриването присъстваха Йорданка Благоева – състезателка по лека атлетика в дисциплината висок скок, носителка на сребърен и бронзов олимпийски медали, европейска шампионка в зала през 1972 г., първата българска състезателка, която поставя световен рекорд в дисциплина от леката атлетика, представители на СО район „Слатина”, Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм” и Дирекция „Образование” в Столична община, директори на училища и детски заведения от район „Слатина” и други райони на столицата, много близки и приятели.

Директорът на ЦДГ № 55 „Веселина” Недялка Кацарска поздрави всички за успешното партньорство и пожела успешно спортно бъдеще на децата.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама