parkove.bg / Новини / Изграждат зона за отдих и ..

Изграждат зона за отдих и велоалея около Панчаревското езеро

17.5.2016

В момента се изгражда велоалея около Панчаревското езеро. Проектът включва основен ремонт на моста на р.Искър, възстановяване и изграждане на улично осветление и реконструикция на тротоарни настилки. Велотрасето е с дължина 5,3 км, част от нея е в паркова среда и е с екологична настилка. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на работата на място в присъствието на заместник-кмета Дончо Барбалов и кмета на район Панчарево Димитър Сичанов.

Велоалеята е около езерото в паркова среда. В момента се изпълняват довършителни работи по трасето. Следващият участък, който е изграден, достига гребния стадион през "ВЕЦ Кокаляне" и е с асфалтова настилка. Алеята продължава до с.Герман.

В участъка на „Самоковско шосе” е подменена тротоарната настилка с унипаваж. Мостът над река Искър, който е реконструиран, е с обща дължина 21 м, с връхната стоманобетонна конструкция.

Възложила съм на новия главен архитект арх. Здравков да обнови схемата на велотрасетата като свърже същестуващите и планирани трасета във веломрежа. Заедно с него работим по проекта за велотрасе при гара "Пионер", каза също кметът Фандъкова.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама