parkove.bg / Новини / Бюджетът на Община Благоевград ..

Бюджетът на Община Благоевград е с 1,2 млн.лева повече от миналата година

3.2.2016

С 27 гласа „за“, 5 „против“ и 4 „въздържал се“ беше приет Бюджет 2016 на Община Благоевград, който е в размер на 56 223 883 лева. Той е с над 1, 2 млн. лева по-висок от този миналата година, без да са повишавани данъците и таксите в общината. За делегирани държавни дейности през 2016г. са предвидени  над 27 млн. лв., което е с 2 342 415 лв. повече от началния бюджет за 2015 година. 

Кметът на Благоевград д-р Камбитов определи бюджета като напълно реалистичен, балансиран, постижим и генериращ икономика. „Бюджетът е икономически ориентиран, а Общината е най- големият работодател, тези 29 милиона са собствени приходи и с тези пари се генерира и заетост. За 2016 г. погледнете какво се очаква за инфраструктурата. До края на годината, трябва да реализираме онези 125 договора по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, като до септември месец Благоевград ще бъде с нова визия“, уточни д-р Камбитов.

Въпреки  дебатите по време на редовното заседание на ОбС, съветниците се обединиха около факта, че бюджетът, гласуван днес е  поредният много добър, който бележи ръст.

В Инвестиционната програма през настоящата година за инфраструктура се предвижда привличането на външно финансиране на стойност над 3 млн, в това число  СМР дейностите във връзка с изграждането на обектите в бившите казарми, проектите за ВиК системата- водопровод и канализация на ул. „Марица“,  „Роден край“ , кръстовището на бул. „Джеймс Баучер“.

През настоящата година започва и реализация на инфраструктурни проекти по ОП „Региони в растеж“ на стойност около 22 млн. лева. Част от тях, 9 500 000 лева,  ще бъдат насочени за изграждане на три блока  за социално слаби лица и семейства.

В бюджета за 2016 година селата в общината също са приоритет. За малките населени места са заложени 875 000 лева капиталови разходи. В част от тях ще бъдат асфалтирани улици, изградени детски площадки, ще бъде подменено и осветлението.

Община Благоевград се наложи сред лидерите в страната и по отношение на културата, където средствата са се увеличили значително за четири години.

В капиталовите разходи са заложени средства за ремонти  на детски градини  и училища, изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа. Община Благоевград има бюджет за образование, спорт, грижа за възрастните хора, хората в неравностойно положение. Благодарение на добрата финансова дисциплина Община Благоевград успя да влезе в новата финансова година с преходен остатък от около 3 млн. лева.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:05:42  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама