parkove.bg / Новини / 3 млн. лева ще бъдат вложени в ..

3 млн. лева ще бъдат вложени в ремонт на три стадиона

15.6.2016

С решение на Министерски съвет на Министерството на младежта и спорта бяха предоставени 3 млн. лв. за ремонт на Градския стадион в Русе, Градския стадион в Горна Оряховица и стадион „Тича“ във Варна. Във всеки стадион ще се инвестират по 1 млн. лв., с които трябва да се направи подмяна на тревната настилка и да се изгради осветление. Това са две от задължителните изисквания на БФС към клубовете, за да играят в професионалния футбол.

Община Русе, Община Горна Оряховица и Областна управа Варна са кандидатствали пред ММС с проекти по Наредба 2 за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения и проектите им са одобрени. Спортното министерство от своя страна е поискало от Министерство на финансите средствата да бъдат осигурени, за да могат отборите на „Дунав“ Русе, „Локомотив“ Горна Оряховица и „Черно море“ Варна да покрият изискванията на БФС и да се осигури изпълнението на изискванията на Наредбата за сигурността на спортните обекти и мерките срещу насилието и лошото поведение на зрителите преди, по време и след провеждането на спортни прояви.

"Аз съм изключително горд, че успяхме да стигнем до това решение. Благодаря за разбирането на Владислав Горанов и най-вече на подкрепата на премиера Борисов“, коментира министър Кралев. По думите му веднага ще бъдат проведени процедури и до няколко месеца ще бъдат извършени ремонтите на стадионите.

Министър Кралев обяви, че собствениците на ПФК „Черно море“ ще кандидатстват с проект пред европейския фонд Джесика, който предоставя нисколихвени и дългосрочни кредити за извършване на допълнителни ремонтни дейности на стадиона - изграждане на козирка, ремонт на трибуните, нови съблекални и сервизни помещения. Според него това е добър вариант, от който могат да се възползват и други футболни стадиони в страната. Успешен пример за реализация по програмата е изграждането на трибуната на стадион „Верея“ в Стара Загора със средства от фонд Джесика.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама