В областта на спортните настилки натуралният линолеум се използва обикновено като съставна част от подовата система, която в случая е традиционно изградена от два функционални слоя - линолеум и еластичен слой. Едно такова покритие е предназначено за спортни зали, които се използват предимно за видове спорт като волейбол, баскетбол, бадминтон, хандбал, тенис, мини футбол и други.

Това е екологично чист продукт, произвеждан от суровини с изцяло природен произход. Получава се чрез пресоване на смес от ленено масло (безир), дървесни смоли (колофон), корков прах и пигменти върху лист от конопено платно. Естественият линолеум не се уврежда от водата, трудно задържа прах и се почиства лесно. Устойчив е на мазнини и разтворители и е пожаробезопасен. Лененото масло в състава му играе ролята на естествен антисептик, с което се обясняват и хигиеничните свойства на материала. Освен това той е достатъчно еластичен и не се напуква или деформира по време на експлоатация, като осигурява необходимия отскок на топката и предпазва спортуващите от евентуално нараняване.

Благодарение на различни пигменти могат да се получат разнообразни цветове и фигури. Така, покритието освен практично и функционално, е и декоративно. Могат да се изберат различни нюанси и рисунъци, в зависимост от атмосферата, която искате да придадете на спортната зала.

При правилна експлоатация покритието на Armstrong DLW може да служи повече от 25-30 години.

Препратка към допълнителна информация:maxcovering.com/index.php?lngid=2&sid= ...

Продукт на: МАКС КОВЪРИНГ ООД

София (столица), бул. "Ал. Стамболийски" 205 сградата на Нипроруда, партер 1309 София
телефон: (02) 81 26 515 Препратка към допълнителна информация:maxcovering.com/index.php?lngid=2&sid= ...
потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама