parkove.bg / Община Добрич

Община Добрич

адрес:Добрич, Добрич, ул.България 12
телефон 1:058600001
телефон 2:
факс:058600166
е-поща:dobrich@dobrich.bg
уеб сайт:dobrich.bg
Подробна информация

Добрич е съвременен промишлено-аграрен и транспортен център на Добруджанския край, един от десетте големи градове на България - важен културен, икономически и административен център в североизточния икономически регион на нашата страна. Градът има много добре развита търговска мрежа, представена от магазини, заведения за хранене и развлечения, ателиета за услуги и стокови тържища.

Разположен е в стар и богат земеделски район, център на така наречената „житница на България“, а близостта му до морето и до големия търговски и курортен център Варна, го правят много привлекателно място за бизнес и за живеене. До днешния модерен централен площад на Добрич е оформен етнографски комплекс с работилнички, които съхраняват старите възрожденски занаятчийски традиции.

Добре изградената инженерна и техническа инфраструктура, определя производствено-икономическия комплекс като предпоставка за ускореното развитие на общината и в бъдеще.

Градът има богати културни традиции. Основните забележителности на града са църквата "Св. Георги", построена през 1843 г, Етнографската къща, построена през 1860 г, архитектурен и етнографски музей на открито "Старият Добрич", Художествената галерия с една от най-богатите колекции в България, а градският парк е създаден преди повече от 130 г.

Местоположение на картата
потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама