parkove.bg / Община Сливен

Община Сливен

адрес:Сливен, Сливен, бул. "Цар Освободител" № 1
телефон 1:044/ 611100 - Централа
телефон 2:044/ 611149 - Пресцентър
факс:611100
е-поща:obstina@sliven.bg
уеб сайт:sliven.bg
Подробна информация

Добре дошли в града, където през 1834 година Добри Желязков създаде първата българска фабрика и с това постави началото на индустриалното развитие в българските земи.

Вие имате възможност да се запознаете с един от най-големите промишлени центрове в България, играл изключително важна роля по време на българското Възраждане, град с дълголетни традиции в текстилното, машиностроителното, стъкларското, електротехническото производство, хранително-вкусовата промишленост. Градът, чийто регион е наречен “Долината на прасковите”.

Сливен ще ви даде възможност да усетите духа на историята, традицията, а заедно с това и пулса на съвременната динамика и многообразие. Ще намерите това неповторимо съчетание във всички области на живота.

Един от най-значимите културни центрове в България по време на Възраждането, Сливен е съхранил и обогатил културното наследство и днес предлага богати възможности за културен живот на своите граждани и гости.

Родно място на редица видни български просветители, дарители, подпомагали просветното дело, дал на България много творци, учени, интелектуалци, Сливен се отнася с особено уважение и грижа към образованието, към своите училища, учители и деца.

Съвременното здравеопазване и социални грижи в Сливен са наследници на традиция и отговорност, преминали през годините. Въпреки трудностите на прехода, грижата за здравето на хората не е преставала да бъде приоритет за общината. В нашия град се предоставят висококвалифицирани здравни и социални услуги.

Неоспорима е щедростта на природата към Сливен. Уникалният скален масив “Сините камъни”, чистият въздух, минералните извори предоставят разнообразни възможности за отдих и туризъм.

Местоположение на картата
потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама