parkove.bg / Община Велико Търново

Община Велико Търново

адрес:Велико Търново, Велико Търново, пл. "Майка България" 2
телефон 1:062619304
телефон 2:062619203
факс:062627997
е-поща:mayorvt@vt.bia-bg.com
уеб сайт:veliko-turnovo.bg
Подробна информация

Велико Търново е административен център на община с площ ЗЗкв.км., 37 кметства и население 101 000 души, разположен в Централна Северна България, по поречието на река Янтра. Тук се пресичат главните пътища свързващи Източна със Западна и Северна с Южна България.

Велико Търново е древен град, с начало датиращо далече в историята, с живописни хълмове и неповторима панорама с многовековни традиции и богата култура, утвърждаващи го като един от най-значимите културно исторически центрове на България.

Днес във Велико Търново живеят и творят изявени художници и музиканти, артисти, поети и писатели, майстори на художествени занаяти вписващи със своето изкуство имената си не само в националната, но и в европейската култура. Крепостта "Царевец" символ не само на Велико Търново, но и на българският дух е естествен декор на уникалния и почти единствен в Европа аудиовизуален спектакъл "Царевград Търнов звук и светлина". Една оригинална електронно лазерна композиция проследяваща героичното минало, славата и величието на велико Велико Търново.

Усилията на поколения великотърновци да запазят и съхранят богатството на своята културна идентичност, както и желанието им за актуално партньорство в Европейската стратегия за развитие са възнаградени със специалната награда на Европейският съюз, която Велико Търново получи за устойчиво развит град. Едно заслужено признание, но и едно задължение към идните поколения.

Местоположение на картата
потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама