parkove.bg / Община Любимец

Община Любимец

адрес:Хасково, Любимец, ул. "Републиканска" № 2
телефон 1:03751/89-09
телефон 2:
факс:03751/83-78
е-поща:oba_pr@lyubimets.org
уеб сайт:lyubimets.org/
skype:
facebook:
Подробна информация

Община Любимец са намира в източната част на Хасковска област. Заема територия от 335 кв.км и се нарежда на шесто място в областта по този показател. На изток граничи с община Свиленград и Република Гърция, на юг - с община Ивайловград и на запад - с общините Маджарово и Харманли.

Населението на общината наброява 10 706 души. Средната географска гъстота е 32 д/кв. км. при 54 д/кв.км за областта и 75 д/кв.км за страната. По този показател общината се нарежда на седмо място.

Община Любимец има изключително добро транспортно-географско положение. През землището на общината и през самия град Любимец преминават международния път Е-80, който свързва Западна и Централна Европа през София, Пловдив, Хасково, Любимец и Свиленград с Истанбул, Близкия изток, Азия и Северна Африка. Край Любимец ще примине и автомагистрала "Марица", която има същото направление както Е-80. Освен шосейният коридор от тук преминава и ж.п. линията от Западната и Централна Европа през София-Пловдив-Димитровград-Любимец за Свиленград, Истанбул и Близкия Изток. Електрафицирането на участъка Пловдив-Свиленград ще подобри транспортабилитете на територията на община Любимец .

Местоположение на картата
потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама