parkove.bg / Новини / Започва ремонта на алейната ..

Започва ремонта на алейната мрежа в Борисовата градина в столицата

22.7.2016

Започва изпълнение на ремонт на алейната мрежа в Борисовата градина в столицата. Предвижда се ремонт на всички алеи в централната паркова част на Борисовата градина с обща площ приблизително 20 декара. Това каза заместник-кметът на София с ресор екология Мария Бояджийска.

Днес започва подготовка за поставяне на строителна ограда на първия етап от предвидената територия за ремонт. Алеите ще се изпълняват с паважни ивици от двете страни и асфалтова настилка по средата. Паважа ще изпълнява и ролята на дренаж за дъждовните води. Алеите ще се изпълняват поетапно, за да се сведе до минимум неудобството за гражданите, за което се извиняваме, каза също Бояджийска. В същото време лятото е подходящия за ремонтни дейности период. Очаква се около средата на октомври ремонтът да приключи.

Вече е завършена и въведена в експлоатация изцяло новата обществената тоалетната в Борисовата градина. Паралелно с това започна ремонт на детската площадка със слончето в парка. Тя е разположена в централната зона на Борисовата градина. Вече са демонтирани старите настилки, оформен е централния кръг, в който ще бъде направен цветарник, положена е и валирана основата за новата настилка и започна трасирането на детските кътове и кофражни работи за отливане на основи за нова ударопоглъщащата настилка.
Емблематичните фигури на слончето и костенурката ще бъдат запазени на своето място и ще бъдат реставрирани. Специалисти от Музея за история на София ще подпомогнат обновяването на двете фигури за игра. Същевременно ще бъдат монтирани и нови съоръжения за игра на деца. Те ще са разположени в четири обособени сектора. Предвижда се да се изгради и кът за сядане.

Тази година се изпълнява втория етап от ремонта на Борисовата градина, след като бе изградено ново осветление и видеонаблюдение в парка.

Заместник-кметът Бояджийска съобщи също, че предстои ремонт на сектор големи котки в Столичния зоопарк. Подготвен е и проект за ремонт на клетката на маймуните, а проект за цялостна реконструкция на зоопарка в София се предвижда да бъде направен по инициативата "Джесика". Проектът е в съответствие с изискванията на Европейската асоциация за зоопарковете и аквариумите.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама