parkove.bg / Новини / В бургаския квартал "Сарафово" ..

В бургаския квартал "Сарафово" откриха нова детска ясла

1.6.2016

Бургаският квартал "Сарафово" посрещна Първи юни с нова детска ясла. Тя е изградена в двора на съществуващото детско заведение "Ален мак" и предлага най-модерни условия за отглеждане и възпитание на децата.

Новата придобивка разполага с капацитет за прием на две групи по 25 деца. Едната от тях ще е яслена, каквато до момента в "Сарафово" нямаше. С това Община Бургас осигурява възможност за провеждането на обучение и на деца до 3-годишна възраст. Стаите са обзаведени с нови мебели. Обособени са помещения за приготвяне на храна, санитарни възли, кабинети за възпитатели и медицински лица.

ОДЗ "Ален мак" е оборудвана със соларна система за топла вода. При строителството на сградата са приложени необходимите мерки за енергийна ефективност, за да се осигури минимален разход на енергия.

Реконструкция е извършена и на дворното пространство. Монтирани са нови съоръжения за игра, засадена е много нова зеленина. Поставена е специална настилка, която предпазва децата от травми. Обновяването на двора ще им даде възможност да прекарват повече време на слънце и чист въздух.

Новата придобивка на "Сарафово" беше открита с водосвет и пъстро детско тържество, на което присъстваха кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, директорът на дирекция "Образование" Веселина Таралова, представители на администрацията и общински съветници.

"Програмата на Община Бургас за изграждането на нови образователни заведения, за санирането и реконструкцията на старите, за интерактивно езиково обучение, е водеща в страната и постоянно се надгражда. Щастливо детство и да се учат добре - това пожелавам днес на бургаските деца", каза при откриването кметът Димитър Николов.

Населението на квартал "Сарафово" непрекъснато се увеличава и в момента там живеят над 6 000 души. Димитър Николов допълни, че при тази тенденция в скоро време може да се наложи да се търси нов парцел за изграждането на друга детска градина.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама