parkove.bg / Новини / В Бургас реконструират ..

В Бургас реконструират „Коджакафалията“ и още три обекта по ОП „Региони в растеж“

23.3.2016

Община Бургас е в готовност да стартира изпълнението на четири проекта по новата Оперативна програма "Региони в растеж", в частта "Образователна инфраструктура". Сред тях е сградата на бившия ДДЛРГ "Ал. Г. Коджакафалията".


Проектът за ремонт на старото сиропиталище, в което се помещава Вечерната гимназия, предвижда мащабно вътрешно и външно обновяване на сградата. Класните стаи ще предлагат добри условия за провеждането на обучение. Сградата ще има "топла" връзка с ПМГ,,Акад. Никола Обрешков",  ГРЕ "Г.С.Раковски" и модерния новопостроен спортен корпус.

На предстоящата сесия на Общинския съвет ще се гласува предложението за преместване на Вечерната гимназия в СОУ "Димчо Дебелянов", докато трае ремонтът на сиропиталището. Община Бургас има готовност да започне процедурата още на 4 април, когато е началото на пролетната ваканция. Така няма да се нарушава учебният процес.

В СОУ "Димчо Дебелянов" наскоро бе извършен ремонт. Сградата има изолация и нова дограма и разполага с удобства, което ще гарантира добри условия за обучение на възпитаниците от Вечерната гимназия.

Освен реконструкция на бившето сиропиталище, ще бъде изграден нов корпус с басейн и капацитет за 120 деца към ЦДГ 11 "Чайка" в комплекс "Меден рудник". Ремонт ще се извърши и на дворовете на ОУ "Елин Пелин" и СОУ "Кирил и Методий".

Срокът за извършването на строителните дейности в "Ал. Г. Коджакафалията" и  ЦДГ 11 "Чайка" в "Меден рудник" е една календарна година, а работата по дворовете в ОУ "Елин Пелин" и СОУ "Кирил и Методий" ще приключи по-скоро. Изпълнителите на ремонтните дейности са избрани. Договорите с тях трябва да бъдат сключени до края на април.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:03:18  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама