parkove.bg / Новини / В Бургас представиха проектите, ..

В Бургас представиха проектите, финансирани по ОПРР

11.12.2015

За периода от средата на 2013-та година досега, в Бургас са обновени и реконструирани пешеходни зони, нови детски, спортни площадки и елементи на градската среда на стойност над 18 млн. лв. Това сподели главният архитект на Общината Веселина Илиева на заключителна пресконференция по повод приключване на дейностите по два проекта, финансирани по Оперативна програма "Регионално развитие". В срещата взеха участие още Йоана Ангелова и Теодора Цанева - координатори по проектите.

Това са "Интегриран проект за обновяване на значими пространства в град Бургас", ДБФП BG161PO001/1.4-09/2012/019 и проект "В подкрепа на инвестиционната програма на Община Бургас за 2014-2020 г.", съгласно договор BG161PO001/5-02/2012/029, който по Приоритетна ос "Техническа помощ".

През последните шест години Община Бургас прилага единна стратегия за обновяване на Бургас в отговор на динамичните процеси и съвременните тенденции в градоустройството. Това включва подобряване на градската среда с цел повишаване качеството на живот на жителите.

В този проект влизат редица реализирани от Община Бургас обекти за привлекателна градска инфраструктура, подобрени екологични условия, разнообразни функционални възможности за активен социален, културен и спортен живот, безконфликтна и безопасна мобилност , интелигентно управление на градската среда, равен достъп за различни групи от населението.

За подобряване на градската среда са извършени дейности по благоустрояване и озеленяване на пешеходна зона ул. "Александровска" от пл. "Царица Йоанна" до пл. "Тройката" и ул. "Св. Св. Кирил и Методий"; пл. "Тройката" и подземна улица - ул. "Княз Борис" - ул."Гурко"; реконструкция на ул. "Гурко" и ул. "Адам Мицкевич"; обновяване на Приморски парк, възстановяване на декоративна стена "Стената на приказките" и водно огледало; спортна площадка Дом Надежда, в ж.к. Република; скейт парк в к-с "Изгрев"; спортна площадка в ж.к. "Славейков"; благоустрояване на зона за обществен отдих в зона "Г" в ж.к. "Меден рудник"; детска площадка и парково обзавеждане в районен парк "Лазур"; рехабилитация на ул. "Ал. Батенберг".

Вторият проект е свързан с техническата подготовка на проектите, които ще кандидатстват за финансиране и реализация в новия програмен период 2014-2020г. Те ще осигурят балансирана градска среда в ЦГЧ, ж.к."Възраждане" и ж.к. "Меден рудник".Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:11:38  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама