parkove.bg / Новини / В Бургас откриха новия корпус на ..

В Бургас откриха новия корпус на ЦДГ "Чайка"

19.09.2017

   В най-големия бургаски комплекс "Меден рудник" официално бе открит новият корпус на ЦДГ "Чайка". В него са разкрити три яслени и една градинска група, общо 102 места.

Лентата прерязаха кметът Димитър Николов, заместникът му Йорданка Ананиева, директорът на "Чайка" Димитрина Топалова и директорът на общинска дирекция "Образование" Веселина Таралова.

"Желая щастливо детство на новите ви възпитаници. Нека уроците и игрите вървят ръка за ръка в тази прекрасна сграда с басейн, физкултурен салон, театрална зала и амфитеатър в двора", каза кметът Димитър Николов.

   С инвестицията са разкрити 17 нови работни места - учители, медицински сестри и непедагогически персонал.

Новият корпус е разделен на три нива - частичен сутерен и два надземни етажа. В частичния сутерен са разположени покрит басейн, зала за компютърно обучение, сервизни и складови помещения.

   Сградата е с ниво на енергийна ефективност C, благодарение на монтираните чилъри и цялостната модерна отоплителна система. На партерно ниво, непосредствено след главния вход се намират асансьорът и физкултурният салон. Помещенията за отделните групи са решени в различни цветове и оборудвани с висококачествена мебелировка.

В дворното пространство са изградени чудесни детски площадки, предназначени за различни възрасти, от 3 до 12 години, включващи комбинирани съоръжения за катерене, люлеене, пързаляне, промушване, висене. Монтирани са люлки и клатушки на пружина, скала за равновесие, скала за катерене, които осигуряват условия за игра и възпитателни и образователни занимания на открито.

Догодина в "Меден рудник" ще отвори врати и новата еко детска градина в районния център на комплекса.

  Новият корпус на ЦДГ "Чайка" е изграден със средства по проекта "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас - І етап", процедура "Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020-Бургас" по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020, както и със собствени средства на Община Бургас.


   На откриване присъстваха още зам.-областният управител Севдалина Турманова, народният представител Ася Пенева, общински съветници и директори на други детски градини. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи отец Емилиян от кварталния храм "Свети Николай Чудотворец".

 Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама