parkove.bg / Новини / Тази година в столицата се ..

Тази година в столицата се предвиждат реконструкции в Борисовата градина, Западен парк и парка в град Бухово

27.6.2016

Тази година предвиждаме реконструкции в Борисова градина, Западен парк, парка в град Бухово и в междублокови пространства в район „Овча купел“. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при представяне на инвестиционната програма на Столична община за реконструкции на паркове в присъствието на директора на „Зелена система“ Ралица Маджарова и кмета на район Кремиковци Ивайло Панев.

Преди дни завърши обновяване на парка в Сеславци, където са изпълнени алеи, осветление, видеонаблюдение. През пролетта - първият изцяло нов парк „Възраждане“, който вече привлича голям брой посетители.

От началото на юли ще започне реновиране на емблематичната площадка „Слончето“ в Борисовата градина и алеите от нея до централния вход. Проектът включва обособояване на нови 4 зони за игра за деца на различна възраст, удароплоглъщаща настилка, над 16 хил. кв м нови настилки, парково обзавеждане. За този обект са предвидени 1,7 млн. лв. Запазват се емблематичните слонче и костенурка на площадката.

До края на годината ще започне изпълнението на първия етап от възстановяването на Западен парк с изграждането на осветление и видеонаблюдение на стойност 400 хил. лв.

За първия етап от парка в гр. Бухово вече имаме избран изпълнител. Паркът е общо 55 декара, като започваме с 18 декара, в които са съсредоточени основно съоръженията за деца. Изграждаме алеи, осветление и видеонаблюдение.

Две големи междублокови пространства в район „Овча купел“ ще бъдат обновени. Предвижда се изграждане на детски площадки, фитнес на открито, осветление, ново озеленяване.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама