parkove.bg / Новини / Строителството на ЦДГ „Чайка” ..

Строителството на ЦДГ „Чайка” в Пловдив трябва да приключи до септември

23.3.2015

Строителството на ЦДГ „Чайка” в Пловдив трябва да  приключи до септември, когато ще бъдат приети децата, участващи в класирането през месец май”, това обяви кметът на града Иван Тотев, който заедно с кмета на район „Източен“ Николай Чунчуков  инспектира етапа на изграждането на обекта.


ЦДГ „Чайка” е специално проектирана за съответното място и за заобикалящата я паркова среда, която е максимално запасена и е с приблизителни размери от  7 дка. Детското заведение е по специален, индивидуален проект за 8 групи или общо 200 деца.

Старата сграда, строена през 1943, беше съборена, след като имаше забрана за използване.

Община Пловдив е отделила 400 хиляди лева на район „Източен” за обзавеждане на градината, като мебелите ще бъдат специална поръчка, тъй като стените са обли, а самата сградата наподобява раковина. Всички групи ще са с южно изложение, за да може да бъде използвана топлината от слънцето. Предвидено е отоплението да бъде с ТЕЦ, а посредством слънчеви колектори да се затопля водата.

За удобство на родителите в проекта е включен и паркинг за 20 автомобили.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:03:11  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама