parkove.bg / Новини / Столичната община инвестира в ..

Столичната община инвестира в ремонт и изграждане на 52 детски площадки тази година

25.09.2017

"Тази година отделихме сериозни средства за ремонт, възстановяване и изграждане на 52 детски площадки във всички райони на София. Общо 2.7 млн. лева от бюджета на Столичната община. Общо 8 от площадките се изпълняват в различни паркове от дирекция „Зелена система“, а останалите от районните администрации в междублокови пространства в кварталите."

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място на новоизграждащата се детска площадка в градина на ул. „Битоля“, район „Красно село“ заедно с кмета на района Христо Апостолов и директора на дирекция „Зелена система“ Димитър Данчев.

Площадката е предназначена за деца от 0-3 и от 3-12 години и е съобразена с Наредба №1/12.01.2009г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Разделена е на 2 зони, като първи етап ще се изгради зоната от 3-12-т годишни деца. Инвестицията в нея е в размер на 30 000 лв.

Изградена е ударопоглъщаща настилка, поставени са съоръжения за игра, пейки, клатушки, кошчета за отпадъци.

Към момента са ремонтирани и възстановени – 18 детски площадки и продължава работа по 34 броя, които са на различен етап от строителство, в районите Сердика, Подуяне, Слатина, Изгрев, Лозенец, Триадица, Красна поляна, Илинден, Надежда, Искър, Младост, Студентски, Витоша, Овча купел, Люлин, Връбница, Нови искър, Кремиковци, Панчарево.

 Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама