parkove.bg / Новини / Столична община инвестира над 50 ..

Столична община инвестира над 50 млн.лева в енергийна ефективност на училища и детски градини

29.1.2016

Над 50 млн. лева са инвестициите в енергийна ефективност за училища и детски градини, които са планиране за тази и следващата година. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изпълнението на проект в 85 СОУ „Отец Паисий“ в кв.“Враждебна“. Столична община защити 11 проекта за енергийна ефективност по Националния доверителен екофонд. В още 26 (16 училища и 10 детски градини) тази година ще започнат ремонтни дейности за изпълнение на мерки за енергийна ефективност, каза също кметът Фандъкова. На проверката присъстваха и заместник-кметът по направление „Инвестиции и строителство“ Ирина Савина и кметът на район „Кремиковци“ Иво Панев.
  
Енергийната ефективност е съществена част от зелените политики на Столичната община. Те са важен фактор за намаляване на вредните емисии във въздуха и в борбата с климатичните промени, посочи също кметът Фандъкова.

Кметът Фандъкова даде пример с извършени мерки за енергийна ефективност в 9 столични училища, където резултатите сочат, че е реализирана икономия на енергия от над 3000 MWh/год., и са спестени над 900 тона/годишно емисии въглероден диоксид. В 19 СОУ „Елин Пелин“ по данни на директора за месец ноември миналата година са платили над 13 хил. лева за отопление, а през 2015 г. са платили по-малко от 3 хил. лева.
  
В 85 СОУ в кв.“Враждебна“ е подменена дограмата, изпълнена е топлоизолация реконструирана е вътрешно-отоплителната инсталация и е изградена термопомпена система. Ремонтирана е и ел инсталацията е са подменени осветителните тела.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:07:42  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама