parkove.bg / Новини / Реконструират цялостно двора на ..

Реконструират цялостно двора на СОУ “Кирил и Методий” в Бургас

31.5.2016

Община Бургас стартира дейностите по цялостната реконструкция на дворното пространство при СОУ "Кирил и Методий". Тя се извършва със средства по Оперативна програма "Региони в растеж".

В момента се премахва старият асфалт на възраст 40 години и се изгражда ново отводняване. В двора ще бъдат обособени зони за баскетбол, народна топка, фитнес с различни уреди. Настилките ще са от съвременния тип, който предпазва от травми. Друга новост е предвидената зрителска трибуна. Цялото пространство ще бъде по-ефективно осветено.

Ремонтите в амортизираните дворове на учебните заведения са важен акцент в работата на Община Бургас тази година. Подобен проект се изпълнява в ОУ "Елин Пелин" - "Меден рудник". В средата на юни ще стартират строително-монтажни дейности в двора на ОУ "Васил Априлов" в централна градска част.

Междувременно текат процедурите за избор на изпълнители, които да извършат същите обновления в ОУ "Братя Миладинови" и СОУ "Петко Росен". На ниво проектиране са дворовете на ОУ "П.Р. Славейков", СОУ "Константин Петканов" и ОУ "Любен Каравелов".

След като ремонтира сградите на всичките си детски градини и училища, Община Бургас продължава активно да работи за преустройството на техните дворове. Целта е ясна - вътре да има перфектна обстановка за обучение на децата и работа на учителите, а отвън най-добрите условия за движение и тренировки.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама