parkove.bg / Новини / През 2016 година Русе отделя ..

През 2016 година Русе отделя повече средства за спорт

4.2.2016

Бюджетът на Община Русе за 2016-а година беше приет от Общинския съвет.

Прогнозната рамка е в размер на 82 664 441 лв. В сравнение с 2015 г., бюджетът за 2016 година е увеличен с 4%. Това се дължи на повечето приходи от концесии и по-добрата събираемост на данъците.

И през 2016 г. нараства финансирането на важни секторни политики като образование, социални дейности и здравеопазване. Осезаемо е увеличението и в бюджета за спорт – над 60%, което произтича от избирането на Русе за Европейски град на спорта през 2016 г.

В инвестиционната си програма, Общината залага на  обновяване и модернизиране на системата за улично осветление, електронно захранване на Кея, балансирано озеленяване на междублоковите пространства и ремонт на общинска пътна мрежа. В програмата се предвижда и ремонт на 20 съществуващи детски площадки и изграждането на една нова. Ще се изградят  и 2 спортни площадки, 2 стрийт фитнес площадки и ще бъде извършен основен ремонт на 2 спортни игрища.

През 2016 година Община Русе ще акцентира върху благоприятни условия за развитие на местната икономика и повишаване на стандарта на живот на русенци – превръщането на Русе в един по-чист, уютен, подреден и предпочитан от младите хора и бизнес град.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:05:23  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама