parkove.bg / Новини / Откриват нов детски център за ..

Откриват нов детски център за настаняване от семеен тип в Пловдив

1.6.2015

В Пловдив откриват нов детски център за настаняване от семеен тип.

Сградата, в която ще функционира услугата, е общинска собственост, предоставена за ползване с решение на Общински съвет – Пловдив. Съпричастни към бъдещето на децата, в  ремонта и оборудването на материалната база се включиха множество организации, фирми и частни лица с доброволен труд, дарение на материали и парични средства.

Новата социална услуга ще се финансира като делегирана държавна дейност и е предназначена за 14 деца лишени от родителска грижа от Дом „Олга Скобелева” на възраст 10–13 години, които нямат алтернатива за връщане в семейна среда и са вписани в Регистър по осиновяване.

Разкриването на социалната услуга „Център за настаняване от семеен тип” към Комплекс за социални услуги „Олга Скобелева” е изпълнение на Стратегията за развитие на социални услуги на Община Пловдив 2011 – 2015 като етап от процеса по намаляване броя на децата в специализирани институции.

Към Комплекса се предоставят и други услуги в общността за деца в риск като „Център за настаняване от семеен тип за деца с увреждания”, „Дневен център за деца с увреждания”, „Кризисен център” и „Център за социална рехабилитация и интеграция”, „Преходно жилище“ и „Център за социална рехабилитация и интеграция..Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама