parkove.bg / Новини / Откриха обновеното дворно ..

Откриха обновеното дворно пространство в ОУ „Елин Пелин“ в Бургас

6.12.2016

Бургаското ОУ "Елин Пелин" вече разполага с изцяло обновено и реконструирано дворно пространство с модерни съоръжения  за провеждане на задължителната подготовка по физическо възпитание и спорт на открито за 1050 ученици.

Изцяло са ремонтирани три игрища за баскетбол, едно за волейбол и мини футбол, обособена е и нова лекоатлетическа писта. Изградени са две площадки за фитнес на открито, комбинирана спортна площадка за хандбал и минифутбол с възможност за изграждане на покривна конструкция в бъдеще.
Създадена е площадка за безопасност на движението и зона за отдих и игра. Ремонтирана е външната сцена, на която след дълго прекъсване отново ще се играят представления на открито. Изградени са рампи за преодоляване на различните нива, с което се осигурява достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Ремонтът на училищния двор на ОУ "Елин Пелин" е резултат от изпълнението на проект "Подобряване качеството на образованието чрез модернизиране на образователната инфраструктура в град Бургас- І етап" ДБФП №: BG16RFOP001-1.004-0001-C01., който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. С реализиране на проекта е осигурена привлекателна и достъпна възпитателна, образователна и спортна среда, което е в съзвучие с водената от Община Бургас политика на последователни и надграждащи инвестиции в образованието за гарантиране на устойчиво социално-икономическото развитие на града.

 Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама