parkove.bg / Новини / Откриха обновения булевард ..

Откриха обновения булевард "Васил Априлов" в Пловдив

25.10.2016

„Такава голяма пътна реконструкция в Пловдив отдавна не се е случвала“. Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при официалното откриване на обновения бул. „Васил Априлов“, а кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, с когото заедно прерязаха лентата, допълни, че преобразяването на булеварда е сбъдната мечта.

На мястото на градената през 1965-1966 г. паважна настилка е построен модерен асфалтов път.  Нови са водопроводът и канализацията, топлопроводът, тротоарите и велоалеята, уличното осветление и светофарите с LED лампи, изградени са преградни пана. Монтирани са нови пътни знаци, а, спазвайки технологичните изисквания, след около две седмици предстои полагането на хоризонталната маркировка.

„Васил Априлов“ е много важна пътна артерия, която трябва да осигури връзката между Централна гара и автомагистрала „Тракия“. По негов модел предстои да направим и други важни пловдивски булеварди. Това са големи и трудни проекти, които се изпълняват в градски условия във време, в което градът не спира да живее. Това създава неудобство на жителите, но новата инфраструктура, която се получава като резултат, прави живота по-добър“, посочи инж. Иван Тотев.

Той припомни, че за да се запази пропускливостта на движението, паркирането и спирането по булеварда са забранени и докато гражданите свикнат да спазват правилата, по булеварда ще дежури „паяк“.

Очаква се разтоварването на трафика да продължи с предвиденото за декември отваряне на ул. „Захари Стоянов“ и ул. „Гладстон“, което ще осигури още една връзка на „Васил Априлов“ с бул. „Руски“. По същото време се планира да приключи и изграждането на продължението на ул. „Проф. Цветан Лазаров“.

Усилена работа предстои на „Коматевско шосе“, както и старт за пълно обновяване на ул. „Остромила“.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама