parkove.bg / Новини / Основната част от ..

Основната част от инсталацията"Соларни дървета" в Бургас беше монтирана

9.2.2016

Основната част от атрактивната инсталация "Соларни дървета" бе монтирана на площад "Тройката" в Бургас. Това е пилотен проект на Община Бургас, която се старае да внася едновременно модерни и полезни нови елементи в градската си среда.

Инсталацията наподобява дървесна растителност, но сякаш пренесена от друга планета. Тя предоставя места за сядане, работна площ и ефектно осветление през тъмната част на денонощието.

Соларните дървета осигуряват възможност за едновременно зареждане на 2 инвалидни колички и до 12 мобилни устройства /телефони, лаптопи и др./, посредством USB. През деня те ще преобразуват слънчевата енергия от фотоволтаичните панели и ще я използват за зареждане на свързаните устройства. Неизразходената част няма да се губи, а ще се съхранява в акумулаторен блок.

Предстои техническото дооборудване на инсталацията до Съдебната палата, а още една такава ще бъде монтирана до БСУ.

Соларните дървета се изграждат по проект "ФИЕСТА - Интелигентни решения за пестене на енергия в домакинствата", финансиран от програма "Интелигентна енергия - Европа"Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:05:16  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама