parkove.bg / Новини / Община Габрово с проект за ..

Община Габрово с проект за благоустрояване на дворните пространства на ДЯ „Славейче“ по „Красива България“

19.1.2016

Община Габрово кандидатства по мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура“ на проект „Красива България“ за благоустрояване на дворните площи на детска ясла „Славейче“. Проектното предложение бе внесено за оценка в регионалното звено на програмата в гр. Стара Загора вчера. Планираният общ бюджет за обекта е 299 492 лева със срок за изпълнение в рамките на 2016 г.

Предвидените строително-монтажни работи включват обособяване на пет тематични площадки за игра, съчетаващи занимания като люлеене, пързаляне, клатушкане, пазене на равновесие, катерене, общуване, тематични и колективни игри. Съоръженията са за деца до 3 години и ще бъдат монтирани върху ударопоглъщаща настилка с дебелина 42 мм. Всички прилежащи пространства ще бъдат обновени и облагородени.

През 2009 г. сградата на ДЯ „Славейче“ беше ремонтирана по проект „Красива България“ с подмяна на дограмата, покриване на терасите със слънцезащитни сенници, топлоизолация и боядисване на външните стени, направа на улуци, отводняване на вътрешния двор. В рамките на интервенцията не бяха извършени ремонтни дейности в дворните площи.

В момента на територията на заведението са обособени шест площадки за игра с общо 23 детски съоръжения, които не отговарят на изискванията на Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Липсват кошчета за отпадъци, достатъчно пейки и осветление.

Кандидатите за финансиране по програмата са задължени да предвидят професионално обучение за придобиване на квалификация. Мярката подпомага регистрирани в бюрата по труда безработни лица чрез обучение по утвърдени модули в областта на архитектурата и строителството, здравеопазването и социалните услуги. Процент от заетите на обекта работници ще са наети безработни, за които ще бъдат създадени временни работни места.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:08:24  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама