parkove.bg / Новини / Община Бургас прави първото по ..

Община Бургас прави първото по рода си в страната иновативно училище

26.10.2016

В Бургас ще бъде създадено ново по рода си общинско училище, а Общината ще кандидатства пред Министерството на образованието и науката то да бъде обявено за иновативно. Това е различен тип заведение, което ще осигурява по-качествено образование на децата чрез нови методи на преподаване и съвременни технологии.

Новото общинско училище ще носи името ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията" и ще се помещава в сградата на бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи. Идеята за създаването му е на кмета Димитър Николов, а средствата за него се осигуряват от Община Бургас.

Иновативното учебно заведение ще се помещава в изцяло ремонтираната триетажна сграда на бившия интернат. Проектът предвижда вътрешното пространство да бъде преустроено в съвременни учебни стаи.
Кабинетите за изучаване на чужди езици, природни науки, информационни технологии, изобразително изкуство и музика ще бъдат оборудвани със съвременни технологии.

Образованието в новооткритото училище ще се осъществява в основна степен - предучилищна подготовка, начален и прогимназиален етап и общообразователна подготовка. Обучението ще се провежда по целодневен режим.
Инициирана е работна група от утвърдени университетски преподаватели, експерти и учители за изработването на нови учебни програми по всички видове подготовка за първата година от откриването на училището.
През учебната 2017/2018 година ще бъде обявен прием на 148 деца. Те ще са разпределени 2 подготвителни групи 48 деца-предучилищна възраст, 2 паралелки - І клас от 48 ученици  и 2 паралелки - V клас с 52 ученици. Предвижда се приемът на деца през следващите две учебни години да се увеличава.

Външното пространство на учебното заведение ще бъде в синхрон с тенденциите за модерна градска среда. Фасадата на сградата ще бъде подновена. Нова зеленина, спортни площадки, фитнес уреди и кътове за отдих ще изпълват дворното пространство.

Основно училище "Александър Георгиев - Коджакафалията" ще има пешеходна връзка със сградата, в която се помещават Природоматематическа гимназия "Акад. Н.Обрешков" и Профилирана гимназия за романски езици  "Г. С. Раковски". През годините учениците от двете гимназии са печелили много престижни награди от национални и международни олимпиади, състезания и конкурси.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама