parkove.bg / Новини / Ново енергоефективно ..

Ново енергоефективно осветление изпълняваме по бул.„Евлоги и Христо Георгиеви” в столицата

30.10.2015

В процес на изпълнение е ново улично осветление по бул.„Евлоги и Христо Георгиеви” в участъка между ул.„Граф Игнатиев” и ул.„Фритьоф Нансен”.

Новите осветителни тела са светодиодни с много ниска консумация на електроенергия, което е в продължение на политиката на Столична община за изпълнение на енергоефективно осветление и подобряване на градската среда. Това каза Любомир Христов, заместник-кмет на София по направление „Транспорт и транспортни комуникации“.


Демонтирани са старите стълбове и осветление и на тяхно място се изпълнява ново. Поставят се нови осветителни тела за повишаване видимостта на пътните платна и насочени допълнително към велоалеята, която е по протежение на канала.  

Изпълнението е част от проект, който реализираме с финансиране по фонд „Козлодуй”, за възстановяване и модернизиране на уличното осветление по бул. „Цариградско шосе”, централна градска част, в кв. „Дружба” и в гр. Банкя, с което модернизирахме около една пета от осветлението на територията на София. През следващите няколко години планираме модернизиране на 60% от уличното осветление, каза също Христов. С новото енергийно ефективно осветление се намаляват разходите за електричество до 30% и емисиите на въглероден диоксид.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:21:06  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама