parkove.bg / Новини / Нова велоалея изградиха във ..

Нова велоалея изградиха във Вършец

5.1.2016

Велоалеята е изградена в рамките на проект № 2007CB16IPO006-2011-2-68 „Трансграничният потенциал като основа за устойчиво развитие”, с безвъзмездната финансовата помощ на Програмата за трансгранично сътрудничество по Инструмента за предприсъединителна помощ България - Сърбия.

Община Вършец е бенефициент и водещ партньор по проекта, а останалите партньори са: Община Пирот (Сърбия), Фондация „Монтана утре”- гр. Монтана и Сдружение „Звоно”(Сърбия).

Договорът е подписан на 24.07.2014 г. от кмета на община Вършец инж. Иван Лазаров в Министерство на регионалното развитие. По същия проект бе изградена и инсталирана изкуствена ледена пързалка с площ от 300 кв.м. в гр. Вършец, която официално бе открита през това лято.

Целта на проекта е да се подобри социалната инфраструктура в региона на Вършец и Пирот в сферата на образованието чрез спортуване, и да се засили неговата териториалната кохезия, конкурентноспособност и развитие чрез сътрудничество.

Велоалеята е с дължина 2227 м, ширината й е 2 м. Разположена е по централния булевард «Република», където се намира и романтичната «Алея на чинарите», и свързва центъра на Вършец с кв. Заножене. Заедно с велоалеята е подобрена и благоустроена придружаващата инфраструктура, чрез изграждане на тротоари и зелени площи.

Стойността на строително-ремонтните работи възлиза на 407 105,72 лева с ДДС.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:09:25  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама