parkove.bg / Новини / Министър Красен Кралев ..

Министър Красен Кралев инспектира строежа на стадион „Варна” в морската ни столица

17.11.2015

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строителството на стадион „Варна” заедно с кмета на града Иван Портних и областния управител Стоян Пасев.

Спортното съоръжение беше разрушено напълно преди 8 години и отскоро започна изграждането му наново.

Вече е готово първото ниво от подземния паркинг, както и подпорната стена на една от трибуните. Чашата на стадиона ще бъде изградена във втория етап на строителството, което ще започне през март 2016 година.

Окончателно стадион „Варна” трябва да бъде готов в края на 2018 година. Стадионът ще разполага с 22 000 седящи места. Игралното поле ще бъде разположено в посока север-юг, за да може на него да се провеждат международни срещи.

До момента стадионът не отговаряше на изискванията на УЕФА, тъй като вратите му бяха съответно на изток-запад – построени по този начин през социализма заради красивата гледка към морето.

Министър Красен Кралев инспектира реконструкцията и на „Юнашкия салон”. Драматичната за Варна сграда беше върната на общината преди година след 10-годишна съдебна сага. Вече е готова залата за тренировки, която ще бъде предоставена на местните клубове по бойни спортове.

Спортният шеф припомни, че в момента върви избор за изпълнител на ремонта на зала „Владислав”, който ще бъде финансиран със средства от Министерството на младежта и спорта. Подготвя се санирането на Спортното училище „Георги Бенковски” - Варна, в напреднала фаза са и преговорите за басейна на Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров”, който се предвижда да бъде ремонтиран и отворен за свободен достъп на гражданите.    Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:16:48  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама