parkove.bg / Новини / Конференция “Зеленият град – ..

Конференция “Зеленият град – въображаем и реален” ще се проведе в столицата

26.5.2015

На специална конференция “Зеленият град – въображаем и реален” на 29 май 2015 в София ще бъде обявена  платформата “Зеленият град – България”.

Конференцията ще бъде открита от Посланика на Кралство Нидерландия в България Том ван Оорсхот, заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, заместник-министъра на околната среда и водите Бойко Малинов, ръководителя на Представителството на Европейската комисия в София Огнян Златев и Елица Николова, Секретар по икономика, регионално развитие и инфраструктура на Президента.

„Зеленият град“ (The Green City) е международна инициатива, която цели да провокира интереса на обществото и институциите по проблемите, свързани с интегрирането на зелените площи в градовете. Тя възниква през 2002 г. в Холандия, а през годините към нея се присъединяват Франция, Германия, Италия, Великобритания и много други страни.

С конференцията Съюзът на ландшафтните архитекти в България, Асоциацията на производителите на декоративни растения в България и Фондация iVerde (Холандия), със съдействието на Посолството на Кралство Нидерландия в България, обявяват началото на инициативата и в България. Ще бъде представенa холандската платформа De Groene Stad (Зеленият град), показани добри примери от Холандия и България и изнесени специализирани презентации за зелени покриви и градини.

Подробна програма на събитието може да разгледате тук.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама