parkove.bg / Новини / Кметът на София Йорданка ..

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери напредъка на строителство на спортния комплекс към новия парк „Възраждане”

18.5.2015

На площ от около 24 дка в момента се изпълняват спортни площадки и игрища за различни видове спорт като футбол, волейбол, тенис, кънки и хокей. Като столица на спорта през 2018 година София развива възможностите за масов спорт. Предвижда се в новия спортен комплекс да се провеждат безплатно ученически спортни игри. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на хода на строително-монтажните работи на изцяло новия спортен комплекс на „Спортна София“ в рамките на новия парк „Възраждане“.

Проектът се съфинансира по линия на инициативата JESSICA пред „Фонд за устойчиво градско развитие на София” ЕАД (ФУГРС). Спортният комплекс е част от изграждането на парк "Възраждане" и представлява открит многофункционален спортен комплекс. В него ще бъдат разположени 3 игрища за мини футбол, с изкуствена трева, 3 игрища за тенис на корт, игрище за плажен футбол/плажен волейбол, пързалка за кънки и хокей, игрище за стрийтбол, игрище за петанк, покрита площадка за тенис на маса с 8 тенис маси, игрище за деца и детска площадка.

Комплексът ще разполага с преместваеми трибуни за около 150 седящи зрителски места. Проектът включва и изграждане на алейна мрежа и настилки, както и осигуряване на достъп за хора с увреждания, подземна и надземна инфраструктура (осветление на спортния комплекс, напоителна система, ВиК мрежа, ел. захранване на игрищата и други) и композиране на растителността и паркосредата.

По проектна стойност, проектът възлиза на 3 026 795 лева. Предвижда се да бъде завършен в края на юли 2015г.Добави коментар

 

Няма добавен коментар. Бъдете първият който ще коментира.

 

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама