parkove.bg / Новини / Кметът на Пловдив подписа ..

Кметът на Пловдив подписа първото споразумение за над 80 милиона лева безвъзмездно европейско финансиране за Пловдив

26.1.2016

На официална церемония в София в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Региони в растеж“ /ОПРР/ Деница Николова подписаха споразумение за реализация на инвестиционна програма за над 80 185 732, 87 лв.

Безвъзмездната финансова помощ е по процедурата BGRSOP001.040 „Изпълнение на интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014-2020 г. Инвестиционни програми“ по ОП „Региони в растеж“.

„Удоволствие и чест е с кмета на Пловдив Иван Тотев да подпишем първото за страната инвестиционно споразумение по ОПРР. В новия програмен период има целево финансиране за 39 големи градове в страната и именно Община Пловдив се оказа най-готова по отношение на инвестиционния си стратегически документ, който ще разпредели ресурс от над 80 млн. лв. до 2020 г.“, заяви след официалното подписване Деница Николова.

От своя страна кметът на Пловдив инж. Иван Тотев коментира, че повод за гордост е фактът, че Пловдив е първият български град с одобрена инвестиционна програма за безвъзмездно европейско финансиране по ОП „Региони в растеж“.

„Повечето ни проекти вече са готови, като над 50 процента от тях имат влезли в сила строителни разрешения. Предвиждаме в най-кратки срокове да започнем необходимите процедури по ЗОП, след което веднага да започнем и реалното изпълнение на проектите“, посочи инж. Иван Тотев.

Около 62 млн. лв. ще бъдат инвестирани за развитие на зоните за градско въздействие. 24 млн. лв. от тях ще бъдат вложени в проекти за градска среда, 16,8 млн. лв. – за градска среда в икономическата зона на кв. „Гладно поле“, 5,3 млн. лв.  - в социална инфраструктура, и 15,9 млн. лв. – за образователна инфраструктура.

18 млн. лв. по програмата са предназначени за безплатно саниране на жилищни сгради във всички райони в града.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:07:51  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама