parkove.bg / Новини / Изцяло обновена е градската ..

Изцяло обновена е градската железопътна гара в Бургас

2.2.2016

Изцяло обновена е градската железопътна гара в Бургас.

На официалното откриване кметът на Бургас Димитър Николов, в присъствието на министър-председателя Бойко Борисов и министъра на транспорта Ивайло Московски  подчерта важността на новия транспортен хъб на Бургас, който включва ремонтираната ЖП гара, новоизградената Автогара Юг и Морска гара. Според него качеството на изпълнение и функционалността му са на европейско ниво и той значително повишава качеството на туристическия продукт, предлаган не само от града, но и от региона.

Кметът Николов благодари на премиера Бойко Борисов, на екипите от Министерство на транспорта и Национална компания "Железопътна инфраструктура" - за усилията и подкрепата при реализацията на проекта. Това е втората българска железопътна гара, рамонтирана с европейски средства.

По време на инспекцията министър-председателят съобщи, че стартира нов ключов транспортен проект за изграждане на железопътна връзка между Бургас и летището в Сарафово. Бойко Борисов се ангажира многофункционална зала "Арена Бургас" да бъде готова до 2018 година, както и да бъде завършен важният Пътен възел Запад, който ще изведе транзитния трафик извън центъра на града.

Обновяването на жп гара Бургас е част от проект „Рехабилитация на гарови комплекси по TEN-T мрежа” и е осъществено със средства от Оперативна програма „Транспорт” 2007 - 2013 г. Изпълнител на строителните дейности е ДЗЗД „Железопътна инфраструктура Бургас“. Договорът е на стойност 7 926 367,90 лева без ДДС (с 10 % непредвидени разходи). Строителния надзор се осъществява от Обединение „Рубикон – ЕН АР 1“, а стойността на договорът е 186 964,00 лева без ДДС (с 10 % непредвидени разходи).
Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:06:30  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама