parkove.bg / Новини / Две детски площадки и подлез ..

Две детски площадки и подлез бяха трансформирани от артисти и доброволци в конкурса „Направи си сам София”

5.11.2015

Проектите за обновяване на детска площадка в Лагера, детска площадка в междублоковото пространство на Изгрев и подлез в Подуяне, които спечелиха в конкурса „Направи си сам София“ вече са реализирани. След онлайн гласуване жителите на града избраха проектите „Обществен компас“ (http://sofiachallenge.bg/voting/izgrev1/) за междублокова площадка в район Изгрев, „Подлезно“ (http://sofiachallenge.bg/voting/poduene6/) в район Подуяне и „Лагера и приятели“ (http://sofiachallenge.bg/voting/krasnoselo2/) в район Красно село.
  
В конкурса „Направи си сам София“ Столична община предостави възможност на екипи от артисти да предложат свои идеи за преобразяване на различни пространства в София. Двадесет и три бяха предложените от районните администрации градски пространства, а екипи от артисти подадоха 22 проекта за трансформация на различни места в 13 района на София. Онлайн жури бяха жителите на града, като в гласуването се включиха близо 16 хил. души.
  
Основният акцент на проекта е в артистичните трансформации на заобикалящите ги пространства, да бъдат включени и самите хора от квартала. „Разчитаме на този проект да бъде един от добрите примери за софиянци в припознаване на средата около тях, показвайки грижа и съпричастност със София,“ – каза Ирина Савина, заместник кмет на София.
  
„Направи си сам София“ е проектът, с който София се класира за финала на конкурса на Фондация Блумбърг „Предизвикателството на кметовете“ през 2014. Проектът беше избран отново след конкурс, в който с идея можеше да участва всеки жител на града и идеите бяха класирани от жури и вот на граждани. Тогава спечели идеята на Destructive Creation за бърза и мобилна трансформация на запуснати градски пространства. „Направи си сам София“ се организира от Столична община и сдружение „Трансформатори“.

 

 Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:17:21  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама