parkove.bg / Новини / Два нови проекта подготвя ..

Два нови проекта подготвя община Благоевград

20.1.2016

Община Благоевград започна подготовката за реализирането на два нови проекта.

Съвместно с Община Делчево, общинска администрация разработва проектни предложения за „Енергийно ефективно осветление в региона Благоевград – Делчево” и „Защита от наводнения и укрепване на мостове на реките Брегалница и Бистрица”.

Двата проекта са по Програма за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ-ИПП България-Македония, Приоритетна ос 1 „Околна среда”. Първият, при който Община Благоевград ще бъде водещ партньор, предвижда въвеждане на енергийно ефективно улично осветление в четири села от Община Благоевград. Това са Логодаж, Падеш, Покровник и село Зелен дол.

Укрепване на три моста по поречието на река Бистрица- на улица „Христо Силянов”, пешеходен мост при халите и въжен мост при Алея на здравето, е предвидено по втория проект, по който водещ партньор ще бъде Община Делчево. С дейностите по проекта ще се надгради изпълняващия се в момента проект „Мерки за предотвратяване на наводнения на реките Брегалница и Бистрица”.

Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за всеки един от  проектите е 400 000.00 евро, като не се изисква съфинансиране от Община Благоевград.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:08:16  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама