parkove.bg / Новини / Четвърта нова детска градина е ..

Четвърта нова детска градина е изградена в столицата

17.12.2015

През 2016г. в Столична община предвижда строителство на 6 нови сгради за детски градини и цялостна реконструкция на две

Новата сграда за детска градина на ОДЗ 161 „Ласка“ е четвъртата, която приема деца в район „Овча купел“ през последните години. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новата сграда на ОДЗ 161 „Ласка“ на ул.“682“. Детската градина има общо 11 групи, като са приети над 200 нови деца.

Две от новите групи са за ясла, а шест за градинска възраст. В детското заведение са изградени басейн и физкултурно-музикален салон, което позволява на децата да спортуват. Изградени са осем детски площадки. Важен ангажимент на общината е да осигури възможности за спорт на децата, каза също Фандъкова. Инвестицията в новата детска градина е около 2 млн. лева.

Продължаваме инвестиции в образованието. През 2016г. предвиждаме строителство на 6 нови сгради за детски градини и цялостна реконструкция на две сгради, каза също Фандъкова. Кметът на София посочи също, че по Оперативна програма „Региони в растеж“ ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност на 24 училища и детски градини.

На официалното откриване присъстваха и кметът на район Овча купел Христина Семерджиева, директора на дирекция „Образование“ Мария Минчева, районните кметове на Нови Искър Даниела Райчева, на Надежда Димитър Димов и на Връбница Димитър Младенов.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:11:04  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама