parkove.bg / Новини / 255 531 427 лв. е проектобюджетът на ..

255 531 427 лв. е проектобюджетът на Община Пловдив за 2016 г

3.2.2016

255 531 427 лв. е проектобюджетът на Община Пловдив за 2016 г., като близо 146 милиона са предвидените приходи от местни дейности.

„Това е най-големият бюджет в последните 7-8 години и гарантира изпълнението на една много сериозна капиталова програма, така че с местни средства да финализираме реконструкцията на бул. „Васил Априлов“  и да започнем „Модър-Царевец“, посочи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев при представянето на финансовата рамка преди гласуването й на предстоящата сесия на Общинския съвет на 28 януари.

Включени са и средства, които предстои да се инвестират в инфраструктурата по съвместния проект с Европейската банка за възстановяване и развитие  – „Коматевско шосе“, бул. „Руски“, „Шести септември“ и „Северен“, като оперативно ще се преценява реконструкцията на кой булевард кога да започне.

„По-големият бюджет не се дължи на увеличаването на местните данъци и такси. В него дори са включени по-ниски данъци за три от класовете автомобили, което ще доведе до около 850 хил. лв. по-малко приходи, но ще компенсираме с по-добра работа по събираемостта“, отбеляза инж. Тотев.

С местни средства се предвижда асфалтирането на входно-изходни артерии като части от Рогошко и Асеновградско шосе, а 2,5 млн. лв., които ще бъдат инвестирани от районните администрации, са заложени за ремонти на вътрешноквартални улици.

„Същевременно се подготвяме за изпълнението на проектите ни за над 80 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“ в конкретни градски зони, които ще  променят изцяло пространството между булевардите „Княгиня Мария Луиза“ и „Марица юг“ и други важни за развитието на града места.

С проектобюджета за 2016 г. Пловдив продължава да бъде една от най-социалните общини в страната. Близо 8 млн. лв. са предвидени за издръжка на 61 детски градини, а 2,118 млн. лв. са предназначени за 17 детски ясли и 18 млечни кухни. Около 5 млн. лв. са заложени за преференциално пътуване във вътрешноградския транспорт, продължава бюджетното финансиране и на рекордните на брой 48 социални услуги.

Близо 16 млн. лв. от бюджета са за култура, сериозни средства са предвидени за развитието на спорта, а 150 хил. лв. за поредна година ще бъдат инвестирани в археологически проучвания.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:06:19  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама