parkove.bg / Новини / „Красива България“ одобри ..

„Красива България“ одобри проект на Община Габрово за ДЯ „Славейче“

2.3.2016

Със свое решение от 25 февруари 2016 г. Управителният съвет на проект „Красива България" одобри за финансиране благоустрояването на дворните площи на детска ясла „Славейче“ в Габрово.

Общият бюджет за обекта е 299 492 лв., като 100 000 лв. отпуска програмата, а останалите средства са съфинансиране от кандидата.

Предвидените строително-монтажни работи включват обособяване на пет тематични площадки за игра, съчетаващи занимания като люлеене, пързаляне, клатушкане, пазене на равновесие, катерене, общуване, тематични и колективни игри. Съоръженията са за деца до 3 години и ще бъдат монтирани върху ударопоглъщаща настилка. Всички прилежащи пространства ще бъдат облагородени.

Това не е първото обновяване на яслената сграда с пари по „Красива България“. През 2009 г. беше подменена дограмата, терасите бяха покрити със слънцезащитни сенници, направена бе топлоизолация и боядисване на външните стени, смяна на улуци и отводняване на вътрешния двор.

Наличните към момента съоръжения за игра в заведението не отговарят на изискванията на Наредба № 1 за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Липсват кошчета за отпадъци, достатъчно пейки и осветление.

В изпълнение на Националния план за действие по заетостта през 2016 г. част от работниците на обекта ще са безработни, за които ще бъдат създадени временни работни места. Мярката подпомага регистрирани в бюрата по труда лица чрез обучение за придобиване на квалификация в областта на архитектурата и строителството, здравеопазването и социалните услуги.

Справка в регистъра на проект „Красива България“ сочи, че в кампания 2016 г. са подадени общо 88 предложения, като са одобрени 38. Сред тях е и проектът на Община Габрово. Предстои подписване на споразумение с Министерството на труда и социалната политика за финансиране и реализация на дейностите, които трябва да приключат в рамките на тази година.Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:04:35  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама