Те представляват торове със съдържание на N-Азот, P-Фосфор,К-Калий.

Комплексен, високо концентриран, лесно разтворим и бързо усвоим комбиниран тор с много добър баланс на хранителните вещества. Еднаквото съдържание на азот, фосфор и калий го прави изключително подходящ за предсеитбено торене на всички култури, както и за подхранване при поливни условия. Дава много добри резултати при производство на жита, слънчоглед, захарно цвекло, винени сортове лозя и овощни култури.

Комбинираните торове съдържат две или повече хранителни за растенията вещества. В сложните торове отделните хранителни вещества са химически свързани помежду си.

Представляват отделни химични съединения, промишлено произведени. При употреба нормата за торене се изчислява по елемента с най-високо процентно съдържание. Практически неотровни.

Азотът влияе силно върху растежа на растенията, състава на белтъчините и качеството на продукцията. Необходимостта от торене с азот се определя въз основа на запасеността на почвата с минерален азот чрез анализ на почвени проби – 1 за 240 дка и нуждите на културата. С препоръките нормите се дават с активно вещество. В натура те се преизчисляват според активното вещество на вида азотен тор. Азотните торове са практически неотровни.

Фосфорът е един от основните хранителни елементи, особено необходим в началните фази от развитието на растенията. Взема участие в процесите, обуславящи растежа, развитието и продуктивността на растенията, за изграждане на въглехидратите, мазнините, резервните белтъчини. Препоръките за торене се дават на основание запасеността на почвата с усвоим фосфор и потребностите на културите. Дават се в активно вещество и се преизчисляват в натура в зависимост от активното вещество във фосфорния тор, който ще се използва. Практически неотровни.

Основни комбинации:

N : P : K – 15 : 15 : 15 – универсален комбиниран тор всички видове култури и за всички сезони

N : P : K – 20 : 20 : 0 – универсален комбиниран тор с преобладаващо съдържание на азот и фосфор подходящ за есенно торене

Препратка към допълнителна информация:kimpex.run-bg.com/bg/index.pl?_state=P ...

Продукт на: Кимпекс ЕООД

София (столица), София, кв. Лозенец ул. "Стоян Заимов " №11
Препратка към допълнителна информация:kimpex.run-bg.com/bg/index.pl?_state=P ...
потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама