ФИТНЕС УРЕД EPF 003

Наименование

Кростренажор - за кардио тренировки

Какво е кростренажор?

http://www.eposfloor.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=68%3Aepf-003&catid=46%3A2010-02-02-14-40-36&Itemid=240&lang=bg

Kростренажор, елиптикал, ски тренажор - става дума за един и същи уред. Състои се от две ръчки, свързани в сложна система от лостове с две плоскости, които се приплъзват под формата на елипса. Идеята за подобна машина е дошла на инженерите, наблюдавайки един от най-енергоемките спортове в света - ски бягането.

Кои мускули мога да опражнявам на кростренажора?

Неслучайно наричат кростренажора цар на фитнес уредите. На тази машина можем с една тренировка да натоварим всички основни мускулни групи. Ако сте новаци във фитнеса, бедрата, седалището, раменете, ръцете и гърба обаче ще усещате с мускулна треска два до три дни след първата Ви тренировка.

Какви функции има този кростренажор?

Преди всичко упражнението, което се прави на него има вариации - каране напред, обратно въртене. Така можете да акцентирате по-добре на различните части на бедрата и дупето. Степените на трудност са базова функционалност, а възможността да се променя ъгълът на движение на стъпалата на спортуващия спрямо пода се смята за екстра, ето защо не всеки тренажор може да се похвали с такава заслуга.

Упражнения... упражнения... а ставите?

Ето тук кростренажорите бележат десятка. Те са така изчислени, че да комбинират прости, безопасни и неагресивни движения, които същевременно да имат висока степен на енергоемкост. Става дума за движенията с ръце буташ-дърпаш и движението на стъпала в облекчена елипса без поява на остър ъгъл в колянната става. Добре конструираният уред се познава по това, че дори да опитате да заемете поза, в която ставите Ви ще работят с цяла амплитуда, някак си няма да се чувствате удобно и инстинктивно ще предпочетете частично движение в глезени, колене и тазобедрени стави. Друг голям бонус на добре конструирания уред е функцията изправен в пространството гръбнак. Докато движите ръце и крака ще чувствате, че отивате малко по-нагоре, малко по-долу във въздуха, ала за страничен наблюдател гръбнакът Ви ще се мести минимално и то по направление напред-назад. Тук отсъстват агресивни вертикално насочени въздействия. Това дава възможност на хора с дискови хернии и други гръбначни травми да се върнат към кардиото - нещо, което не могат да направят на бягаща пътека.

Капацитет:2 души

Препратка към допълнителна информация:eposfloor.eu/index.php?option=com_cont ...

Продукт на: ЕПОС ФЛООР - България ООД

Варна, Варна, бул. Ян.Хуняди 31, офис 101
телефон: 052 750 366 Препратка към допълнителна информация:eposfloor.eu/index.php?option=com_cont ...
потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама