parkove.bg / Новини / Започна подмяна на подземната ..

Започна подмяна на подземната комуникация на ларгото във Варна

27.10.2015

Във Варна започна подмяна на подземните комуникации.

Ремонтните дейности обхващат  пешеходната част на бул. "Сливница" в отсечката от хотел "Черно море" до входа на Морската градина, както и на улиците "Преслав" и "Сан Стефано". Предстои смяна на водопроводната система, подземните трасета на комуникационни компании и ел. мрежата. Очаква се ремонтните дейности да приключат до средата на следващия месец, съобщи директорът на дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" в Община Варна Петър Гърбузов.

След подмяната на подземната комуникация ще започне реализиране на втория етап от проекта  "Естетизация и модернизация на главни пешеходни зони и зони за обществен отдих на гр. Варна" по Оперативна програма „Регионално развитие“.  Първият етап от проекта включваше ремонт на пл. „Независимост“, ул. „Русе“ и пешеходната зона на бул. „Княз Борис I“ до х-л „Черно море“. Обновена бе настилката, поставени бяха нови пейки, осветление, озеленяване. Изградени бяха два сухи фонтана, а съществуващият – на пл. „Независимост“, бе основно ремонтиран и обновен.

В края на юли бе подписан анекс за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за още 9 допълнителни обекта по трасето - пл. „Митрополит Симеон“, ул. „Преслав“, ул. „Сан Стефано“,на обща стойност над 3,3 млн. лв. Така общата стойността на проекта стана  9,5 млн. лв.

След приключването на ремонтните работи пешеходният ринг в центъра на града ще бъде напълно завършен. Така гостите и жителите на морската столица ще имат възможност за разходки по обновено трасе - от пл. „Независимост“ по бул. „Княз Борис I“, през ларгото и Морската градина – до Военноморския музей и Морска гара. Добави коментар

calanha

Здравейте моето име е Мис Calantha от Руанда и Искам да говоря с U на Идентифициран е спешно пробвам Свържи се с мен calanthandadaye2@hotmail.com


дата на създаване2016-04-21 15:21:28  

За да можете да публикувате коментари, трябва да сте регистриран потребител.  ► Регистрация

потребител:
парола:

 

Контакт | Помощ | За нас | Условия за ползване | Пощ@ | Системни ресурси | Реклама